În urma videoconferinței ce a avut loc în cursul zilei de ieri, susținută de către Dr. Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, la nivelul județului Timiș vor fi suplimentate posibilitățile de vaccinare împotriva COVID-19 cu încă 5 fluxuri pentru vaccinul Moderna, după cum urmează:

-Vox Technology Park Timișoara – 2 fluxuri;

-Spitalul Orășenesc Făget – 1 flux;

-Spitalul Orășenesc Deta – 1 flux;

-Centrul de Sănătate Buziaș – 1 flux.

Fluxurile vor deveni operaționale începând cu data de 15 martie 2021. Administrarea acestui vaccin se adresează cu predilecție persoanelor de peste 65 de ani, precum și celor peste 55 de ani, cu boli cronice.

Reamintim importanța vaccinării, cu atât mai mult cu cât evoluția infectărilor cu virusul SARS-CoV 2 din ultima perioadă, plasează județul Timiș în zona roșie. Direcția de Sănătate Publică a Județului Timiș adresează un apel tuturor cetățenilor să respecte măsurile de prevenție și să se vaccineze.

Imunizarea populației conferă siguranță și protecție, reprezentând o responsabilitate majoră față de familie și concetățeni. Această acțiune constituie un pas major în prevenirea răspândirii infecției COVID-19 și reintrarea în normalitate. Direcția de Sănătate Publică a Județului Timiș este mobilizată 24 din 24 de ore pentru implementarea măsurilor de prevenire, control și acțiune împotriva noului coronavirus.

La ora actuală în județul Timiș sunt funcționale 47 de centre de vaccinare iar cu cele 5 care vor intra din 15 martie numărul va ajunge la 52 de centre de imunizare împotriva SARS CoV-2.