Dezvoltarea turismului, un subiect intens dezbătut de 11 primării din Caraş-Severin

Consilierul în domeniul turism al Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Marian Balaci a participat la două ședințe de lucru cu reprezentați ai 11 autorități ale administrației publice locale din județul Caraș-Severin, în vederea prezentării „Planului de susținere a dezvoltării turismului pe Fonduri Europene 2021-2030”.

Prima întâlnire a avut loc, astfel, cu reprezentanți ai localităților Reșița, Caransebeș, Anina, Turnu Ruieni, Brebu Nou, Zavoi și Slatina-Timiș, iar cea de-a doua cu Sasca Montană, Oravița, Văliug și Berzasca.

Printre obiectivele turistice inedite care se doresc a fi puse în valoare în Oravița, spre exemplu, se regăsesc gara, prima din România, Teatrul Mihai Eminescu, care este, de asemenea, primul din țara noastră, dar și cea mai veche clădire din Banat ori Farmacia muzeu Knoblauch, cea mai veche farmacie montanistică din spaţiul românesc.

În județul Caraș-Severin se găsește și cea mai lungă pârtie de ski din România, de aproximativ 6 km, care leagă Muntele Semenic de comuna Văliug. Aceasta este o prioritate pentru autoritățile locale, la fel ca exploatarea potențialului apelor termale din aceste locuri.

Ambele întâlnirii au avut un real succes, fiecare dintre participanți fiind interesați de oportunitățile prezentante, care ar putea contribui la dezvoltarea turismului în aceste zone și, implicit, a comunităților pe care le reprezintă.

De același autor

Related Articles