Deschiderea anului universitar la UVT

Universitatea de Vest din Timișoara a deschis anul universitar cu o săptămână spectaculoasă, cu multe evenimente.

De luni, 26 septembrie, a debutat un program dedicat studenţilor din primul an, în care sunt incluse activitățile specifice Săptămânii de inițiere Bun venit la UVT, o perioadă de cunoaștere și acomodare plină de evenimente artistice și sportive, desfășurate până în 3 octombrie. Pe parcursul acestor zile, studenții înmatriculați în anul întâi în cadrul programelor de studii universitare de licență au fost așteptați la Universitatea de Vest din Timișoara pentru a descoperi ce înseamnă să fii student, pentru a descoperi cum funcționează mediul universitar și pentru momente de bucurie alături de noii prieteni, într-un cadru familiar, în care cunoașterea, sportul și arta vor fi pe primul loc.

În cadrul activităților prilejuite de evenimentul deschiderii anului universitar se remarcă, în primul rând, festivitatea specială a Deschiderii anului universitar 2022-2023, care a fost organizată joi, 29 septembrie, de la ora 12, în Aula Magna „Ioan Curea” a UVT. La eveniment a fost prezent primarul Lisabonei, Carlos Moedas, personalitate politică și academică de talie internațională, fost comisar european pentru Cercetare și Inovare, căruia UVT i-a acordat titlul de Doctor Honoris Causa.

Programul și evenimentele din săptămâna de inițiere la UVT a culminat cu ediția a cincea a UVT Liberty Marathon, organizat duminică, 2 octombrie. Alături de surprizele cu care s-au obișnuit cei care au participat deja la edițiile anterioare ale UVT Liberty Marathon, evenimentul din acest an a fost special pentru că este primul maraton din Timișoara cu traseu omologat de World Athletics, dar și pentru că, începând din acest an, Comitetul Olimpic și Sportiv Român este partener oficial al evenimentului, iar medalia de finisher a acestei ediții este semnată de Mihai Covaliu, președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, campion olimpic mondial și european. Acesta va primit din partea UVT Medalia de aur UVT, însoțită de Diploma de merit UVT, pentru contribuția pe care o aduce atât în beneficiul sportului românesc în plan internațional, cât și pentru susținerea pe care o acordă UVT, prin parteneriatul realizat cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român. Decernarea Medaliei de Aur și a Diplomei de merit UVT va avea loc luni, 3 octombrie, începând cu ora 9, în Aula Magna.

Print Friendly, PDF & Email

Cele mai citite

Related Articles