[FOTO] Decebal şi Traian au poposit la Glimboca

316

În faţa primăriei din comuna Glimboca, au fost dezvelite busturile lui Decebal şi al lui Traian, opere sculptate în lemn de localnicul Florian Burdea, doar cu ajutorul drujbei. Evenimentul a fost circumscris Zilei Naţionale de la 1 Decembrie şi a sărbătoririi Centenarului Marii Uniri. 

Autodidact, Florian Burdea  nu se consideră un adevărat artist şi în opinia lui, singurul artist care merită toată considerarea este Constantin Brâncuşi. Pasiunea lui a început în urmă cu trei ani, în urma unei discuţii avute cu un prieten. Acesta nu credea că Florian Burdea ar fi capabil să lucreze în lemn, cu ajutorul drujbei, personaje ale istoriei naţionale. Într-un timp record, Burdea a reuşit imposibilul, să-i convingă pe toţi cei care nu credeau în talentul său, să se încline în faţa evidenţei.

La eveniment au luat parte oficialităţíle comunei, elevii şcolii gimnaziale îmbrăcaţi în costume naţionale specifice Văii Bistrei care au susţinut un moment artistic, numeroşi localnici.

(Marius Căruntu)

1 COMENTARIU

  1. Multumesc Radio Resita pentru prezenta la acest moment maret din comuna GLIMBOCA.LA MULTI ANI ROMANIA,LA MULTI ANI RADIO RESITA

Comments are closed.