Consiliul Local din Băile Herculane se va reuni mâine, de la ora 16.00 în şedinţă ordinară. Printre cele mai importante puncte de pe ordinea de zi se numără neexercitarea dreptului de preemţiune pentru Hotelul Decebal, aflat pe lista monumentelor istorice.

Dacă nici Primăria Băile Herculane nu va fi interesată de imobil… bijuteria arhitectonică va ajunge cel mai probabil la un investitor privat. Amintim că nici Consiliul Judeţean Caraş-Severin nu şi-a exercitat dreptul de preempţiune.

O legendă locală spune, că sub Hotelul Decebal ar fi îngropată o comoară de pe vremea romanilor. Au sosit căutători de comori din toată lumea, care, cu ajutorul aparatelor detectoare de metal, au putut dovedi faptul, că sub hotel este o cantitate mare de aur. Când au început să sape, a apărut însă silueta unei fete îmbrăcate în alb, care i-a gonit din clădire.

Această siluetă a apărut de mai multe ori, de fiecare dată sub aceeaşi formă. Se zice că este vorba despre o apărătoare a comorii, alţii însă presupun că este vorba despre un preot dac