Dealeri de droguri, reţinuţi la Văliug, arestaţi preventiv pentru 30 de zile

La data de 14 august 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, au efectuat 2 percheziții, în localitatea Vâliug, județul Caraș-Severin, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și de mare risc.

Din cercetările efectuate a reieșit că, pe parcursul unui festival de muzică, organizat în județul Caraș-Severin, doi bărbați, cetățeni străini, ar fi comercializat, în mod repetat, doze-timbru LSD.

De asemenea, în autoturismele celor doi ar fi fost descoperite și ridicate 188 de timbre LSD, aproximativ 7 grame de ketamină, 2.450 de euro și 7.000 de lei.

În urma administrării probatoriului, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus reținerea, pentru 24 de ore.

Ulterior, la data de 15 august 2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș a dispus arestarea preventivă a celor doi bărbați, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Activitățile au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timișoara.

Facem precizarea că urmărirea penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

De același autor

Related Articles