De Ziua Mondială a Diabetului cărăşenii îşi vor putea testa gratuit glicemia în faţa Palatului Cultural din Reşiţa

Clubul Lions Onix Reşiţa va organiza mâine, 14 noiembrie de Ziua Mondială a Diabetului o nouă acţiune pentru testarea glicemiei. Cei interesaţi sunt aşteptaţi între orele 11.00-14.00 la standul amenajat în faţa Palatului Cultural din municipiul Reşiţa pentru a-şi măsura gratuit glicemia. De asemenea, specialiştii prezenţi la acţiune le vor oferi participanţilor informaţii despre ceea ce înseamnă diabetul şi complicaţiile acestuia, ne-a declarat medicul oftalmolog Felicia Quint:

Clubul Lions Onix Reșița, un club de doamne s-a hotărât ca în această dată între orele 11.00-14.00 să organizeze un stand în centrul Civic, în fața Palatului Cultural unde timp de 3 ore, membrele grupului Lions să asigure măsurarea tensiunii arteriale și determinarea glicemiei la persoanele doritoare.

Diabetul este o boală destul de severă dar dacă este depistat la timp poate fi controlat. Diabetul netratat sau tratat incorect este cauza principală a bolilor cardiovasculare, a orbirii, a insuficienței renale sau a amputării de membre, în acest sens Clubul Lions Onix Reșița va sta în fața Palatului cultural pregătit să acorde aceste determinări de tensiune și de glicemie și îl va avea și pe doctorul Caius Diaconescu, cel care le va răspunde la întrebări tuturor celor care vor trece pe la acest stand.

Clubul Lions Onix va oferi și aparate pentru determinarea glicemiei persoanelor diabetice insulino-dependente așa că am făcut acest anunț cu mare drag și noi, membrele clubului ne bucurăm să avem cât mai multe persoane care să treacă pe la standul nostru și sperăm să depistăm persoane care să nu fie nevoite să ajungă la complicaţii mai grave în viitor.

Pentru ca lumea să conștientizeze importanța diabetului între orele 20.30-21.00 Palatul Cultural va fi iluminat în culoarea albastră care este culoarea specifică pentru diabet. Cluburile Lions Onix, Lions Reșița Kindness și clubul de bărbați Lions Montana au dorit să facă vizibilă această clădire iluminată în albastru pentru a atenționa populația asupra importanței acestei boli, diabetul!”

În judeţul Caraş-Severin în momentul de faţă sunt peste 20 de mii de persoane diagnosticate cu această afecţiune.

Cele mai citite

Related Articles