De Ziua Familiei Române se lansează programul „Family Start” – credit de 75 de mii de lei

Premierul Nicolae Ciucă a transmis astăzi, de Ziua Internaţională a Familiei şi Ziua Familiei Române, un mesaj în care îşi exprimă respectul pentru familiile din ţara noastră şi dă asigurări că guvernul le va asigura tot sprijinul de care au nevoie. El a subliniat că executivul acordă o atenţie specială familiilor vulnerabile aflate în situaţii de risc. În scurt timp va fi aprobaţ în şedinţa de guvern, programul „Family Start”.

Documentul propus de guvern prevede posibilitatea obţinerii unui credit de maximum 75.000 lei, garantat 80% de stat, banii fiind destinaţi persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 45 de ani care îşi întemeiază o familie şi au venituri nete de până la 7.500 de lei pe lună. Creditul poate fi folosit pentru plata cheltuielilor cu creşa, grădiniţa, şcoala, programul after school, pentru plata taxelor de studii universitare, inclusiv cele destinate doctoratului, pentru plata chiriei sau avansului necesar cumpărării unei locuinţe, pentru achiziţionarea de autoturisme de familie, organizarea nunţii şi a unui botez. Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că va fi definitivat şi planul de acţiune pentru instituirea la nivel naţional a programului „Garanţia pentru copii”, program finanţat cu fonduri europene menit să ajute minorii defavorizaţi şi care conţine inclusiv un capitolul dedicat măsurilor pentru copiii ucraineni ajunşi în România.
Prim-ministrul anunţă că Guvernul României lucrează, de asemenea, la un proiect de lege pentru prevenirea separării copilului de familie, dar şi la implementarea programelor asumate în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

De același autor

Related Articles