Lets do it Danube (6)

Cu ocazia Zilei Dunării, în localitatea Berzasca din județul Caraș-Severin a fost lansată campania “Let’s do it Danube”, în cadrul proiectului internațional, derulat de Asociaţia Sirinia. 30 de persoane, voluntari străini incluși în proiect, membrii asociaţiei şi copiii din localitate au participat la acţiunea de ecologizare, organizată în comuna de pe malul Dunării. Au fost colectate: pet-uri, ambalaje din plastic şi hârtie, cutii și doze din aluminiu, resturi menajere, după cum ne-a informat președintele Asociației Sirinia, Liviu Simuleasa.

În cadrul activităţii organizate de voluntarii străini „Let’s do it, Danube” au adunat, lăsând în urmă o zonă curată. Toţi sunt conştienţi de importanţa gestului lor, dar sunt dezamãgiţi de lipsa de reacţie a oamenilor mari din sat. Voluntarii străini participanți la acțiuni se află de 8 luni, în zona Clisurii Dunării și aceasta în cadrul proiectului inițiat de asociația cărășeană.

“From Black and White to Colors” este un proiect al Asociaţiei Sirina, care îşi propune să dezvolte activităţi de voluntariat cu tineri şi copii din localitatea Berzasca, Caraş-Severin. Proiectul se încadrează într-o acţiune-cheie, mobilitatea tinerilor, finanţat de Comisia Europeană prin programul Erasmus +.

Motivaţia Asociaţiei Sirinia de a implementa acest proiect se bazează pe o implicare a organizaţie permanentă în acţiuni sociale pentru comunitatea din Berzasca, din anul 2011 şi până în prezent. Toate aceste acţiuni sunt menite să ofere experienţă de muncă tinerilor şi copiilor, să îşi dezvolte abilităţi sociale, de comunicare, de planificare precum şi lucrul în echipă.

Cristina Corocan

sursa foto: Asociatia Sirinia Berzasca