De râsul lumii: Avion Ryanair blocat pe Aeroportul Timişoara

O cursă aeriană pe ruta Timişoara – Bucureşti, a companiei Ryanair, a avut o întârziere de aproximativ 40 de minute după ce avionul nu a putut decola de la Timişoara pentru că una dintre stewardese şi-a uitat paşaportul acasă. Incidentul a fost relatat de unul dintre pasageri, care a declarat pentru „Adevărul” că după ce pasagerii au fost îmbarcaţi în mare parte, când mai erau de îmbarcat aproximativ 50 de persoane, uşile s-au închis, iar pasagerii care nu au apucat încă să urce în avion au fost nevoiţi să aştepte în sala de aşteptare, spunându-li-se că o să fie „o mică întârziere”.

A început îmbarcarea. Au îmbarcat majoritatea, iar la un moment dat au închis uşile exterioare. Vreo 50 de persoane am rămas în aeroport, exact la ieşirea spre îmbarcare. Acolo s-a aşteptat vreo 45 de minute. La un moment dat a venit un tip şi ne-a zis că o să fie o mică întârziere. Am întrebat de ce şi atunci ni s-a spus că se aşteaptă o colegă din echipajul de zbor care şi-a uitat paşaportul acasă”, a povestit Ionuţ Lupulescu, unul dintre pasagerii zborului Ryanair.

Timişoreanul a mai relatat că oamenii au început să vocifereze, iar „după lungi aşteptări a apărut o domnişoară înaltă, suplă, îmbrăcată conform standardelor care a trecut printre noi fără vreun stres sau grabă”. Ionuţ Lupulescu a redat şi câteva dintre reacţiile pasagerilor: „hai, prinţeso că unii mai au şi treabă”, „aşa nu se face”, „să îţi fie ruşine” sau „aşa se întâmplă când bei seara în club”.

„Frumoasa adormită se uita scârbită la noi”

Timişoreanul a mai povestit că după aproximativ cinci minute de aşteptare de la sosirea stewardesei s-a reluat îmbarcarea. „Acolo o întâlnesc pe frumoasa adormită ce stătea rezemată de un scaun şi se uita scârbită la noi”, a declarat Ionuţ, potrivit căruia tânăra nu a scăpat nici în avion de vorbe „frumoase” din partea pasagerilor nervoşi: „Bine că nu ţi-ai uitat capul. Unii dintre noi aveau programare la medic. Din cauza ta merg acum degeaba”. După îmbarcare, a declarat timişoreanul, pilotul şi-a cerut scuze, iar avionul a decolat, ajungând cu 40 de minute întârziere. Pasagerul s-a arătat surprins de faptul că stewardesa e obligată să aibă paşaportul asupra sa şi în cazul unei curse interne. “Cică aşa e regulamentul”, a mai spus timişoreanul.

Aeroportul Timişoara confirmă întârzierea avionului, spunând că aeronava Ryanair a decolat de la Timişoara cu 30 de minute întârziere. Reprezentanţii aeroportului nu au putut preciza, însă, motivele întârzierii. Purtătorul de cuvânt al companiei aeriene, Denis Barabas, nu a putut fi contactat telefonic. „Adevărul” i-a solicitat şi un punct de vedere scris companiei, dar până la data publicării acestui articol, Ryanair nu a oferit un răspuns.

Sursă: Adevărul

Cele mai citite

Related Articles