De pandemie nu vom scăpa prea curând

Valul 4 al infectărilor cu coronavirus păstrează tendinţa descrescătoare, iar bilanţul zilnic al cazurilor noi s-a înjumătăţit de la o săptămână la alta: la prânz au fost anunţate 4 mii. A început să scadă şi numărul pacienţilor COVID-19 în spitale, în prezent sunt circa 15 mii, cu o mie mai puţini decât ieri. Sunt însă în continuare foarte multe persoane care necesită îngrijiri la terapie intensivă – aproape 1.750 astăzi – de asemenea numeroase decese asociate coronavirusului, peste 300.

În ultimele 24 de ore, în Caraş-Severin s-au înregistrat 48 de noi îmbolnăviri, iar la secţiile ATI sunt internate 225 de persoane. Au fost raportate şi 5 decese la pacienţi din Oţelu Roşu, Reşiţa, Caransebeş şi Armeniş.

Specialiştii atrag atenţia că la ATI situaţia se va îmbunătăţi într-un ritm mult mai lent decât cel al scăderii numărului de cazuri noi, iar de pandemie nu vom scăpa prea curând.

Puţin peste 23 de mii de persoane au făcut în ultimele 24 de ore prima doză dintr-un vaccin anti-COVID-19, cel mai mic nivel din această săptămână, în tendinţa ultimei perioade. Numărul celor cu cel puţin o doză se apropie încet de 7 milioane şi jumătate.

De același autor

Related Articles