De mâine, la Lugoj este obligatorie purtarea măștilor de protecție

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Lugoj a hotărât că de vineri, 17 aprilie, purtarea măștii de protecție să fie obligatorie pe raza municipiului Lugoj, aceasta însemnând orașul Lugoj și satele aparținătoare Tapia și Măguri. 

Conform deciziei, purtarea măștilor de protecție sau a altor metode de acoperire a nasului și a gurii, cum ar fi măști din material textil dens, șal, eșarfe, bandane, în spațiul public, devine obligatorie pe raza municipiului Lugoj pentru persoanele care circulă în afara locuinței/gospodăriei sau se află în spații publice (instituții publice, spații comerciale, gară, stații de autobuze, piață agroalimentară). Hotărârea s-a luat ca măsură specifică pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus Covid-19, în special de către persoanele asimptomatice, care nu prezintă simptome dar pot transmite virusul altor persoane.

Măsura va fi obligatorie pe toată durata stării de urgență, iar verificarea respectării măsurilor va fi făcută de către Poliția Municipiului Lugoj și de către Poliția Locală Lugoj. Până vineri, 17 aprilie, se vor organiza activități de prevenție și promovare a acestei măsuri, scopul fiind acela de a preveni cetățenii de pericolul contaminării și de a-i conștientiza asupra importanței sănătății lor și a celor din jur.

De același autor

Related Articles