Îți izolezi termic locuința, vei putea cere statului până la 40.000 de lei

Programul „Casa Verde” este completat de „Casa Verde Plus” pentru care au fost alocate 45 de milioane de lei, din care vor fi finanțate materiale ecologice, sisteme de acoperișuri verzi, sisteme de eficientizare a consumului de resurse si altele.

Persoanele fizice, dar și entitățile juridice au dreptul să-și izoleze termic imobilele aflate în construcție sau finalizate, beneficiind de fonduri nerambursabile, de până la 40.000 lei pentru persoane fizice și 500.000 lei pe proiect pentru persoanele juridice, a precizat pentru Radio Reşiţa Carmen Sorescu – directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin.

Pentru personale fizice se pot aloca maximum 120 lei/ metrul pătrat izolat și finisat în vederea realizării lucrărilor de eficientizare termică a locuinței, care va fi acordată sub forma unei prime de eficiență energetică.

În cazul persoanelor juridice, finanţarea nerambursabilă, asigurată de Administraţia Fondului pentru Mediu, se acordă în cuantum de până la 90% din cheltuielile eligibile ale proiectului.

Pentru programul „Casa Verde Plus” cererea de finantare si documentatia anexată, legată, paginată şi opisată, se depun într-un singur exemplar, în plic sigilat, la registratura Administraţiei Fondului pentru Mediu. Dosarul de finantare poate fi transmis si prin poștă, cu confirmare de primire, cu condiția ca data primirii și a înregistrării la Administrația Fondului pentru Mediu, să nu depașească data limită a sesiunii de depunere.

Sesiunea de înscriere în programul „Casa Verde Plus” va fi anunțată public de către Administrația Fondului pentru Mediu cu cel puțin 30 de zile calendaristice înainte de începerea înscrierilor.

Criteriile de eligibilitate ale solicitantului, criteriile de eligibilitate ale proiectului, conținutul dosarului de finanțare, cheltuielile eligibile, perfectarea și acordarea finanțării sunt specificate în Ghidurile de finanțare:
• Pentru persoanele juridice: Ordinul MMAP nr. 2.228/2016 pentru aprobarea Ghidului de finanțare a Programului privind efectuarea de lucrări destinate eficienței energetice, beneficiari persoane juridice, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1012 din 16 decembrie 2016
• Pentru persoanele fizice: Ordinul MMAP nr. 2.425/2016 pentru aprobarea Ghidului de finanțare a Programului privind efectuarea de lucrări destinate eficienței energetice, beneficiari persoane fizice, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 34 din 12 ianuarie 2017

Pentru mai multe detalii puteți accesa: http://www.afm.ro/casa_verde_plus.php

Sursa foto: alea.ro

(Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles