„Da muieți-s posmagii?” a devenit istorie. Leneşii societăţii au dat de greu!

Vremuri grele pentru asistaţii sociali, beneficiari ai venitului minim garantat.

Cei care refuză un loc de muncă oferit de autorităţi nu vor mai primi ajutorul de la stat, conform legii, promulgate de preşedintele Klaus Iohannis.

Lidia Roşian, şeful serviciului public de asistenţă socială Reşiţa a precizat că, primăria municipiului este printre primele instituţii din ţară care de la începutul anului s-a ocupat direct în facilitarea angajării persoanelor beneficiare de ajutor social. În ultimile trei luni au fost angajate 40 de persoane din cele 283, iar procedurile continuă. Lidia Roşian a mai spus că, în perioada ianuarie-iulie 18 familii au refuzat angajarea şi nici nu au prestat muncă în folosul comunităţii în cuantumul banilor primiţi, iar alte 25 de familii nu se mai încadrau în condiţiile legii, ceea ce înseamnă că le-au fost suspendate şi încetate ajutoarele:

În baza noilor prevederi, timp de un an, aceştia nu mai au dreptul să solicite ajutorul social, a mai subliniat Lidia Roşian pentru Radio Reşiţa. Acesta spune că efectivul cetăţenilor, beneficiari ai venitului minim garantat şi apte de muncă, a scăzut faţă de iulie 2017 de la 375 la 283 de persoane. (Hardy Cvoica)

Sursa foto: extranews.ro