Cursuri pentru agricultori şi fermieri la Direcţia pentru Agricultură Caraş-Severin

La nivelul Direcţiei pentru Agricultură Caraş-Severin, se organizează o nouă sesiune de cursuri destinate tinerilor agricultori şi fermieri, dornici să înceapă o afacere în mediul rural.

Directorul adjunct al instituţiei judeţene, Adina Bâte, detaliază:

Direcţia pentru Agricultură Caraş-Severin organizează cursuri de calificare, cu durata de 360 de ore, în meserii din domeniul agricol, precum: apicultor, pomicultor, lucrător în creşterea animalelor şi în cultura plantelor. De-asemenea se organizează şi cursuri pentru accesarea Măsurii 10 – Agromediu şi Climă şi a Măsurii 11 – Agricultura ecologică cu durata de 40 de ore.

Ele se adresează începătorilor în domeniul agricol care vor dobândi noţiunile teoretice şi practice de care au nevoie. Diplomele sunt recunoscute la nivel naţional, iar posesorii lor se pot folosi de ele pentru a aceesa proiecte sau diferite măsuri de sprijin APIA.

Cursurile se vor organiza pe grupe, în funcţie de solicitări şi de necesitatea de a respecta normele de distanţare fizică, impuse de situaţia epidemiologică actuală. Înscrierile se fac la Direcţia pentru Agricultură Caraş-Severin, iar relaţiile suplimentare se pot obţine telefonic la 0255/ 212363.”

De același autor

Related Articles