În 8 iunie 2021 de la ora 17.00, la Centrul de Tineret Mansarda Reșița, cu genericul „Hai să scriem frumos!” se va organiza un curs de brush lettering, facilitat de Alexandra Purcel.

Ne bucurăm să o avem din nou la Mansardă pe Alexandra, voluntar cu experiență în echipa Centrului de Voluntariat Reșița, care va introduce tinerii participanți în universul scrierii caligrafice. Participanții vor învăța diferența dintre scrisul cursiv și scrisul caligrafic, vor descoperi instrumente de scris caligrafic, ce este un brushpen și ce înseamnă de fapt acest brush lettering – de la mișcările de bază, la tips & tricks„, a subliniat consilierul pentru tineret, daniela Lupşan.

Brush lettering este un stil de scriere similar cu cel caligrafic. Cu fiecare literă, se aplică o presiune puternică pe cursul descendent și o presiune ușoară cu fiecare curs ascendent. Datorită utilizării diferenței de presiune și a aspectului literelor, brush lettering este cunoscut în mod curent ca fiind caligrafia modernă. Felurile de scris pot fi împărțite în scris de mână și caligrafic. Principala diferență este că, în scrisul de mână, literele se „desenează” iar în cel caligrafic literele se „scriu”, urmând reguli specifice.

Alexandra Purcel este o persoană atrasă de organizare, de culori, de provocări și activități cât mai diferite. Tocmai din acest motiv a făcut până acum voluntariat, a studiat cu o bursă în Portugalia și a lucrat în domenii diverse, a călătorit în tot felul de zone. După mate și informatică în liceu la Reșița, a urmat facultatea de Comunicare și Relații Publice la Iași, așa a zis că se apropie de partea de care mereu s-a simțit atrasă, de latura creativă. În căutările de noi provocări pentru dezvoltare personală,  a dat peste un curs de scriere. Scrisul spune că i-a dat răbdarea de care un tânăr de 20 de ani are nevoie, i-a dat încrederea și i-a completat formarea. Scrisul a ajutat-o să scrie mesaje frumoase, să fiu mai atentă la cei din jur, să facă cadouri personalizate, să facă lumea să zâmbească. Pentru Alexandra e atât de simplu, dar cu multă însemnătate să adauge unui cadou un simplu bilețel cu o urare scrisă de mână.

Dacă la început a fost numai hobby acum s-a transformat și într-o mică afacere, prietenii au fost cei care au determinat-o să facă acest pas. Așa este mereu cu zâmbetul pe buze pentru că împărtășește cu oamenii care îi cer serviciile, evenimente importante din viața acestora. Crede că scrisul o ajută să fie mai aproape de oameni, să le fie alături în momente unice – la o aniversare, la nuntă, la botez, la o cerere în căsătorie sau la un anunț în familie, care poate schimba cursul vieții„, a mai subliniat Daniela Lupşan.

Cursul este gratuit, iar locurile limitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.