Curaj dus la extrem, merge pe o coardă la 90 de metri înălţime!

Flaviu cernescu rrr

Spiderman e ficțiune. Bănățeanul Flaviu Cernescu e realitate. Un ”nebun” despre care a aflat lumea întreagă că nu are limite. Că practică slackline, unul dintre cele mai spectaculoase sporturi extreme din lume, și că se dă cu monociclul pe cele mai înalte culmi. Transylvania Dragon sau Balaurul din Transilvania, care este noua titulatură a curajosului bănățean Flaviu Cernescu, și-a propus să cucerească Reșița și reșițenii cu o demonstrație de slackline extreme. Flaviu se va plimba astăzi pe o coardă între TURNURILE GEMENE din Mociur. Turnurile de răcire pentru eliminarea reziduurilor rezultate din forjele UCMR au fost construite în anii 70 și urmează să fie demolate curând, nemaigăsindu-și utilitatea. Conform documentelor, acestea au o înălțime de 90 de metri, iar distanța dintre ele este de aproximativ 50 de metri, ceea ce face din această traversare probabil cea mai lungă linie de slack din România. Ca orice poveste de succes, plimbarea la înălțime a lui Flaviu Cernescu are un scop precis. E nici mai mult nici mai puțin decât o invitație să descoperim Transilvania şi Banatul, aşa cum nu le-am mai vãzut, din alt unghi, într-un viitor ducumentar turistic cu sporturi extreme regizat de Sabin Dorohoi, în care ”extremul” Flaviu Cernescu are rolul principal.

 Programatorul IT Flaviu Cernescu, unul dintre cei mai curajoşi bãnãţeni pasionaţi de sporturi extreme, va merge pe coardã deasupra unor edificii reprezentative din  Transilvania şi Banat. Pentru ca reţeta aventurii sã fie completã, cea mai mare parte a drumului va fi fãcutã pe un monociclu! În drumul sãu artistul acrobat se va întâlni cu oameni interesanţi, descoperind istoria şi tradiţiile locurilor. Viitorul documentar se turnează între 10 şi 26 octombrie, iar echipa va parcurge practic întreg Banatul şi Transilvania, filmând o parte din cele mai renumite obiective turistice. Primul reper extrem al filmului a fost la Timișoara, unde Flaviu Cernescu a pășit pe o coardă în Piața Victoriei, între acoperișurile Hotelului Timișoara și Teatrului Național.

Mâine Balaurul din Transilvania va încăleca monociclul și se va plimba pe lângă una din cele mai frumoase cascade din lume – Cascada Bigăr, dar și prin tunele și viaducte de pe ”Semeringul bănățean” – calea ferată Oravița – Anina. Marți, eroul nostru își va continua aventura la Herculane, unde va merge pe coardă între stânci.

Sursa foto: iest.ro

Cele mai citite

Related Articles