Producătorii locali îşi pot valorifica produsele şi online prin intermediul unei platforme numită micul aprozar, dată fiind lipsa unei pieţe de desfacere şi a depozitelor de legume şi fructe.

Platforma de comerţ online a fost înfiinţată de un grup de tineri din Timişoara, sub motto-ul „Mai aproape de producătorii locali”.

Ne propunem susținerea, încurajarea și dezvoltarea în online a comunităților de producători locali, prin propulsarea în online a pieței de legume-fructe la adevărat și potențial. Ne propunem să aducem mai aproape producători locali din România de consumatori și avem ca scop pe de o parte susținerea valorificării produselor românești, asigurând producătorilor din România un instrument facil prin care aceștia să poată promova și valorifica produsele. Pe de altă parte, oferim persoanelor interesate posibilitatea de a consulta și a achiziționa produse naturale, tradiționale și autohtone directe de la producătorii din zona respectivă sau chiar din țară. Platforma este destinată exclusiv produs de tip legume, fructe și produse procesate din legume și fructe.

Platforma miculaprozar.ro este o completare firească a grupului privat de Facebook întemeiat în anul 2017 și care însumează în anul 2020 aproximativ 20.000 de producători locali.

Până în prezent s-au înscris 38 de producători, dintre care doi din Caraş-Severin, care oferă spre vânzare de la salată verde, roşii şi castraveţi până la zacuscă, dulceaţă, vin şi miere. După cum a declarat directorul societăţii Pieţe Reşiţa, Dorin Bistrian, este vorba de un producător de legume, Marius Gabor din Fârliug şi unul de sucuri naturale de fructe, Nicolae Vornic din Vârciorova.

Ca o noutate în serviciile în care societatea Pieţe Reşiţa le oferă producătorilor și cetățenilor-cumpărători avem implementarea unei soluții Smart și anume micul aprozar. Este o aplicație pe care o puteți accesa accesând site-ul pieteresita.ro, este o aplicație inițiată de un grup de tineri entuziaști din Timișoara. Din 2017 s-au apucat ei, iar în 2020 aveau aproximativ 20.000 de producători locali. Noi de anul acesta am început o colaborare cu ei, pe această aplicație puteți momentan să găsiți doi producători din județul Caraș- Severin și anume pe Marius Gabor, un producător de legume din Fârliug şi familia Nicolae Vornic din Vârciorova, care este producător de sucuri de pere, mere și alte amestecuri, sub titulatura de „Fructe alese de la geal”.

Site-ul miculaprozar.ro este destinat exclusiv legumelor, fructelor şi produselor procesate din legume şi fructe.