Paştele este întotdeauna motiv de bucurie. Învierea Domnului este pentru români un prilej de reunire a familiei şi a întâlnirilor cu prietenii. Dar totul se întâmplă în jurul mesei, iar multele feluri de mâncare venite după şapte săptămâni de posţ udate cu mai mult sau mai puţin alcool, îi duc pe oameni direct la urgenţe.

Atenţie mare şi la masa de Paşti! Alimentele bogate în grăsimi ne pot băga în spital, atrag atenţia medicii Spitalui Judeţean de Urgenţă din Reşiţa. Pentru prevenirea indigestilor regula de aur este să mâncăm în reprize de 3-4 ori pe zi, în cantităţi mici şi fără a amesteca felurile de mâncare, ne sfătuieşte medicul diabetolog Caius Diaconescu.

indiferent de starea de sănătate, alcoolul trebuie băut cu prudenţă putând, mai ales în asociere cu mancarea grasă, să ducă la pancreatite, ulcere, hemoragii digestive, colici biliare. Precauţii speciale trebuie avute în vedere la cei cu afectiuni digestive şi metabolice.

Cei care, după masă, acuză stări de vomă, greaţă, stări febrile sau frisoane care nu cedează, sunt sfătuiţi să se prezinte urgent la camera de gardă a Spitalului Judeţean Reşiţa. În plus cei care îşi petrec sărbătorile în natură, sunt sfătuiţi să se echipeze corespunzător şi să fie atenţi la vipere şi la căpuşe!