Cu vaporetto pe Bega, mai aproape de realitate!

vaporettoTimișorenii și turiștii se pot plimba de anul viitor pe Bega cu vaporetto. Primăria Timişoara a semnat contractul de furnizare a ambarcaţiunilor.

Am semnat contractul de furnizare a vaporetelor, termenul de livrare este de şase luni, valoarea totală a contractului fiind de 6,9 milioane de lei, a afirmat primarul Nicolae Robu.

Ambarcaţiunile au capacitatea de 50 de locuri pe scaune şi un echipaj format din două persoane. Acestea vor fi folosite pentru transportul în comun, dar şi pentru agrement.

Investiţia este parte a proiectului intitulat ‘Reabilitarea infastructurii publice urbane a malurilor Canalului Bega’, proiect în valoare de peste 25 de milioane de lei, finanţare europeană.

Municipalitatea a lansat, în toamna anului 2013, lucrările pentru a-l face navigabil. Amenajarea malurilor ajută foarte mult, într-o etapă următoare, la transformarea Canalului Bega într-unul navigabil. Pe parcursul falezei sunt amenajate nouă staţii de îmbarcare/debarcare a pasagerilor, dar şi case pentru vinderea biletelor.

De același autor

Related Articles