[AUDIO] Cu bicicleta prin vest – traseul care unește judeţele: Caraș-Severin, Timiș, Arad și Hunedoara

Banatul Montan va fi pus pe harta turismului velo datorita proiectului intitulat Cu bicicleta prin vest derulat in parteneriat cu judetele Timiş Arad si Hunedoara.

Proiectul depus la finalul anul trecut în parteneriat de cele patru județe din Regiunea Vest pentru realizarea unui traseu cicloturistic care să lege localitătile a fost aprobat pentru finantare prin PNRR. Astfel, Caras Severin, Timiş Arad si Hunedoara au câstigat peste 140 de milioane de euro pentru realizarea unui traseu în lungime totală de 1.729 kilometri.

Cristina Mocanu, şef serviciu proiecte europene al Consiliului Judetean Caras-Severin:

Ca să avem o continuitate, ne-am asociat într-un parteneriat cu Timișul, Aradul și Hunedoara, Timișul fiind liderul de parteneriat.

Pe teritoriul nostru, spre bucuria tuturor, avem aproximativ 686 de kilometri care se împart. Pe kilometru avem o sumă aprobată de minister de 82500 de euro, per total la 686 de kilometri avem o valoare de aproximativ 59 de milioane de euro.

Traseul va crea o legătură între obiectivele de interes istoric, social-economic sau turistic din cadrul fiecăruia dintre cele patru judete din vestul țării.

foto Pixabay.com

De același autor

Related Articles