Cu bicicleta, drept în zid. S-a întâmplat în Ilidia

Joi, 23 iunie, în localitatea Ilidia, o fetiță de 11 ani nu a mai reușit să frâneze bicicleta pe care circula fără a purta mijloace de protecție. Ea s-a lovit frontal de zidul unei case. În urma impactului, fetiţa a fost grav rănită și transportată la spital. S-a întocmit dosar penal și se continuă cercetările în acest caz. În urma acestui eveniment nefericit, poliţiştii vin cu recomandări adresate celor care circulă pe două roţi.

Bicicliștii, la fel ca toți ceilalți participanți la trafic, au obligația să respecte regulile de circulație pe care foarte mulți dintre aceștia, copiii mai ales, nu le cunosc.

De exemplu, copiilor sub 14 ani NU le este permis să circule cu bicicleta sau cu trotineta pe drumurile publice. Chiar dacă au împlinit această vârstă, ei trebuie să cunoască regulile de circulaţie şi să fie echipaţi corespunzător.

Copiii trebuie să fie informaţi despre regulile pe care trebuie să le respecte şi despre obligaţiile pe care le au dacă merg cu bicicleta pe stradă, pentru a evita accidentele.

Pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice trebuie să ai vârsta minimă de 14 ani. Însă, nu este suficient. Trebuie să cunoşti regulile de circulaţie şi să fii echipat corespunzător, pentru a reduce riscul implicării în accidente rutiere și al victimizării în astfel de evenimente.

Dacă un drum este prevăzut cu o pistă specială destinată circulaţiei bicicletelor, acestea vor fi conduse numai pe pista respectivă. Se interzice circulaţia altor participanţi la trafic pe pistă pentru biciclete. Bicicletele, atunci când circulă pe drumul public, trebuie conduse pe un singur rând.

Pe autostrăzi este interzisă circulaţia cu bicicleta.

De același autor

Related Articles