Voluntarii Crucii Roşii împreună cu mai mulţi profesori din Caraş-Severin învaţă copiii din şcoli cum să aibă o igiena orală corectă! Prin acest proiect copii, în special din mediul rural vor învăţa care sunt pricipalii paşi pe care trebuie să-i respecte în fiecare zi pentru a avea dinţi sănătoşi. În cadrul acţiunii vor fi angrenaţi aproximativ 3.000 de elevi. Aceştia vor primi gratuit şi un kit de îngrijire format din periuţă şi pastă de dinţi.

În cadrul lectiilor din şcoli, copiii vor primi sfaturi preţioase şi vor intra în universul zâmbetelor sănătoase cu ajutorul filmului educaţional al Programului şcolar Colgate. Acesta le prezinăa într-o manieră ludică pricipalii paşi pe care trebuie să-i respecte în fiecare zi pentru a avea dinţi sănătoşi. Acţiunea este completată de exemplificarea tehnicii corecte de periaj dentar cu ajutorul modelului demonstrativ, toţi copiii prezenţi fiind direct implicati în acest proces interactiv.

Cariile, pot fi prevenite prin respectarea unor reguli simple de igienă orală: periajul dinţilor de cel puţin două ori pe zi timp de două minute, schimbarea periuţei de dinţi la fiecare trei luni de zile, vizite frecvente la medicul dentist şi adoptarea unei diete echilibrate.

Daiana Roşca