Criză de ofiţeri la ISU Semenic! Jumătate din posturi sunt libere

Valul pensionărilor din MAI a atins inevitabil şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă din Caraş-Severin. La ora actuală, doar jumătate din posturile de ofiţeri sunt ocupate. Pe parcursul anului 2016 au trecut în rezervă zeci de cadre cu experienţă în coordonarea subofiţerilor. Astfel, au rămas vacante jumătate din posturile de ofiţeri. Acest lucru afectează, evident, eficienţa misiunilor, spune comandantul pompierilor cărăşeni, lt col Cristinel Coneru.

„O intervenţie trebuie condusă, trebuie coordonată. Aşteptăm să vină noile promoţii de ofiţeri, dar asta se va întâmpla abia în vară”.

Situaţia este cunoscută şi la IGSU, dar şansele de rezolvare sunt minime, dacă nu se schimbă optica de recrutare, afirmă colonelul Mihai Guţă.

„Selecţionarea candidaţilor pentru Academia de Poliţie – Facultatea de pompieri, ar trebui făcută în aşa fel încât cei care absolvă cursurile să se întoarcă către casă. Sunt însă mulţi pompieri din Reşiţa sau Caransebeş care preferă alte oraşe mari unde se pot realiaza familial şi profesional”.

La capitolul subofiţeri, la ISU Semenic, situaţia este mult mai bună. Gradul de încadrare al acestora este de 90%.

(Sebastian Dragomir)