Poliţiştii din Caransebeş caută un bărbat bănuit că în urmă cu câteva zile i-a sustras unui bătrân 13.800 de lei şi 10 galbeni, din locuinţă.

Poliţiştii au stabilit că acesta a fost abordat pe o stradă din apropierea locuinţei sale din Caransebeş, de un bărbat necunoscut. Intrând în discuţie cu acesta, bătrânul i-a spus că are nevoie de un instalator întrucât are probleme la coloana de apă. Bărbatul necunoscut s-a oferit să-l ajute, fiind invitat în curtea locuinţei. Ulterior, acesta a simulat o convorbire telefonică cu un instalator, asigurându-l pe bătrân că va veni cineva într-o oră pentru a remedia problema.

După câteva momente, bărbatul a întrebat victima dacă deţine sume de bani în casă pentru că el a fost director la o bancă şi ştie că în noaptea respectivă se vor schimba banii. Crezându-l, bătrânul l-a invitat în locuinţă şi i-a înmânat toţi banii pe care îi avea: 13.800 de lei, pentru a-i spune dacă mai sunt valabili. După ce i-ar fi examinaţ necunoscutul i-a spus că nu mai sunt valabili şi că trebuie schimbaţi la o bancă, oferindu-se să îl ajute. Bătrânul a acceptaţ mergând în altă încăpere pentru a se schimba de haine. În acest timp, bărbatul necunoscut i-a spus că pleacă înainte şi îl aşteaptă la o agenţie bancară. Ulterior, bătrânul a constatat că în afara banilor îi lipsesc şi 10 galbeni. În continuare, poliţiştii desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt în vederea identificării autorului şi tragerea acestuia la răspundere penală.

Pentru a nu deveni victime ale infractorilor, poliţiştii vă recomandă:
– să nu invitaţi şi să nu permiteţi accesul în locuinţă persoanelor necunoscute. În cazul în care la locuinţa dvs. vin persoane necunoscute care se prezintă ca fiind reprezentanţi ai unor servicii publice sau societăţi comerciale, este recomandat să le solicitaţi să se legitimeze şi, eventual, puteţi verifica identitatea persoanelor prin telefon la sediul instituţiei respective;
– nu destăinuiţi niciodată unor necunoscuţi informaţii legate de banii sau lucrurile de valoare pe care le deţineţi, despre locurile în care le păstraţi sau despre modul de acces la acestea;
– în cazul în care persoane necunoscute vă abordează în spaţii publice şi se oferă să vă ajute în diferite probleme, este indicaţ mai ales în cazul bătrânilor, să nu destăinuiţi aspecte ale vieţii personale, uneori oferta de ajutor nu este sinceră.

Nu ezitaţi să apelaţi numărul unic de urgenţă 112 dacă sunteţi victima unei infracţiuni!

(Marius Căruntu)