Coronavirus: În Caraș-Severin nu mai sunt persoane plasate în carantină forțată, iar în spitale mai sunt internați 6 pacienți

Ultimele 24 de persoane care au intrat în carantină pe parcursul stării de urgență, au părăsit joi, 28 mai, centrele speciale, transmite Prefectura Caraș-Severin.

Centrele de carantinare care au rămas deschise sunt în continuare pregătite să asigure spaţii necesare pentru persoanele care sosesc în România din alte ţări şi nu au posibilitatea îndeplinirii condiţiilor pentru carantină/izolare la locuinţă/altă locaţie sau care solicită acest lucru pentru a nu-şi expune familia.

De asemenea, în aceste centre de carantină rămase deschise vor fi introduse în carantină instituţionalizată pentru o perioadă de 14 zile persoanele care nu respectă măsurile de carantină/izolare la locuinţă/altă locaţie. Persoanele în cauză vor fi obligate, conform legii, să suporte contravaloarea  pentru cazare şi hrană pe perioada de  carantinare.  

De la începutul pandemiei, în Caraş-Severin s-au efectuat 1557 de teste, iar în acest moment doar 6 pacienţi se mai află internaţi în spital.

În cursul zilei de miercuri, 27 mai, 244 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au desfășurat 36 de misiuni specifice. Au fost verificate 2512 persoane și 17 societăți comerciale, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă.  Dintre aceştia, 2072 persoane au  fost verificate la locaţiile declarate dacă respectă măsurile de carantină/izolare la domiciliu/altă locuinţă.

Polițiștii au depistat ieri un cetăţean care nu a respectat măsura izolării la domiciliu, acesta fiind condus într-un centru de carantină pentru următoarele 14 zile, urmând, conform legii, să suporte și costurile generate în această perioadă. Totodată, persoana în cauză a fost sancționată contravențional, cu o amendă de 5.000 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr.55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În Caraș Severin sunt 3517 persoane în izolare la locuinţă/altă locaţie, 4 persoane se află la cerere în centrele  de carantină şi o persoană(cazul menţionat mai sus) se află în carantină obligatorie, ca urmare a nerespectării regulilor de carantină/izolare la domiciliu/altă locuinţă, conform comunicatului transmis de Instituția Prefectului.

Statistica persoanelor aflate în izolare sau carantină este într-o continuă dinamică, iar cifrele se pot modifica în permanenţă.

De același autor

Related Articles