Municipalitatea lugojeană a demarat o amplă acțiune de toaletare a arborilor din parcurile Lugojului, care a generat nemulțumiri privind modul în care crengile copacilor au fost tăiate.

Copacii din parcul Primăriei Lugoj, dar și cei de pe malul Timișului au fost toaletați la extrem, iar acum aspectul lor lasă mult de dorit. Acțiunea a trebuit să aibă loc, spune primarul Francisc Boldea pentru că arborii erau foarte bătrâni și reprezentau un pericol pentru trecători. Acțiunea de ciuntire a copacilor a fost făcută și pentru a putea scăpa de ciorile care au împânzit parcurile orașului.

Complementar am vrut să și scăpăm de ciorile care erau aici în parc, sute de mii de ele, care orice am fi făcut noi deranjau cetățenii cu mizeria și cu mirosul. Sigur, nu-ți convine să stai într-un parc care miroase urât. Dacă nici acest sistem nu merge, singura soluție care ne rămâne pentru anul viitor este să punem o plasă deasupra, cum am văzut prin țările vestice. Pe toată suprafața se pune o plasă care împiedică ciorile să-și facă cuiburi în zonă”, a precizat Boldea.

Pentru a putea realiza toaletarea copacilor, Primăria Lugoj a contactat o firmă de alpiniști, deoarece se lucrează la mare înălțime.