Controverse politice pentru dezvoltarea Semenicului

Dezvoltarea domeniului schiabil din zona Semenicului este motiv de dispute politice în Consiliul Județean din Caraș-Severin. Liderul social-democraților, consilierul Ioan Crina a declarat în emisiunea „Banatul în direct” că președintele Romeo Dunca și primarul Ioan Popa, forțează legea și nu dau dovadă de transparență.

„Oamenii ăștia forțează anumite lucruri din punct de vedere legislativ. Nu poți tu, un UAT din altă parte, să faci o activitate economică pe raza altui UAT. Este o aberație! Am văzut că s-a licitat, s-a stabilit constructorul, proiectantul. Noi, Consiliul Județean, suntem parteneri și nu știm absolut nimic. Am cerut o informare. Cei din aparatul tehnic m-au sunat și m-au întrebat ce vreau să știu. Nu am primit nimic. Eu și colegii mei vrem să se facă așa ceva, dar nu așa pompieristic. Nimeni nu știe nimic”.

Pe de altă parte, primarul Ioan Popa este convins că va primi toți banii necesari proiectului. Acesta se află într-un stadiu avansat și consilierii județeni vor fi informați în următoarea ședință.

„În 25 septembrie am dat ordin de începere a proiectării pentru telegondolă, dar și pentru celelate investiții care urmează să fie realizate în zona alpină. Este vorba despre parc de aventură, tiroliană,  downhill de biciclete, sistem de înzăpezire, lac de acumulare, etc. Proiectarea durează șase luni și ar trebui să fie realizată la sfârșitul lunii martie”.

Ioan Popa a mai spus că sunt 16 milioane de euro dedicați de la ADR Vest și se poartă discuții avansate cu Ministerul Economiei pentru restul de 26 de milioane. Primarul consideră că nu mai sunt alte proiecte mai mature care să poată fi finanțate și speră să găsească  înțelegere la București.

Foto: facebook 𝕮𝖚𝖎𝖓𝖆 – 𝕱𝖗𝖆𝖓𝖟𝖉𝖔𝖗𝖋

Cele mai citite

Related Articles