Controverse pe Calea Timișoarei din Reșița

Lucrările de modernizare realizate la Calea Timișoarei din municipiul Reșița continuă să genereze opinii pro și contra. Prin finanțare europeană, acolo a fost reconfigurat traficul rutier.

De când a fost demarat, proiectul de regenerare urbană a produs sute, chiar mii de discuții în contradictoriu și ele s-au accentuat după un accident rutier în care o mașină s-a răsturnat pe Calea Timișoarei. Comentariile se fac în spațiul public și mai ales pe rețelele de socializare. În ultima ședință de la Primăria Reșița, consilierul local PSD, Gabriel Dinu, a spus că s-a lucrat prost încă de la început.  

„Credeți-mă că mi vine să plâng! Situația nu poate să continue așa, există lucrări realizate în batjocură. Nu știu cine a proiectat, nu-l felicit absolut deloc, cu acei copaci între cele două căi de rulare, cu acele pavele în jurul copacilor deja uscați”.

Pe de altă parte, șeful Direcției de Întreținere a Patrimoniului din cadrul Primăriei, Daniel Călin, este mulțumit de lucrările realizate până acum.

„Fac un reminder celor care au trecut pe Calea Timișoarei. Acolo nu s-a circula niciodată pe două benzi. De la DSVSA și până după intersecția cu strada Bârzăviței erau parcate mașini pe ambele sensuri. Acum s-a reglementat, este o bandă care a fost și înainte, iar cealaltă bandă s-a transformat în parcare, ori în pistă pentru biciclete ori în trotuar sau într-un spațiu verde”.

Chiar și primarul Ioan Popa recunoaște că militează pentru un oraș verde, cu piste de biciclete, cu promenade și alei pietonale, în care autoturismele nu mai reprezintă o prioritate. A spus-o de mai multe ori, câ atât mai mult cu cât este o cerință a Comisiei Europene.

Cât despre accidentul rutier de duminică, puțini dintre comentatori iau în calcul vina șoferului. Conform Poliției, tânărul în vârstă de 22 de ani, circula dinspre Triaj spre Câlnic, nu a păstrat distanța de siguranță față de autoturismul din fața sa, iar pentru evitarea coliziunii, a tras de volan stânga, a acroșat un arbore și s-a răsturnat pe plafon.

E drept, că dacă nu era copacul instalat pe axul drumului, intra doar pe contrasens.

10 COMENTARII

 1. Recomand ptr. cei care comenteaza sa parcurga Calea Timisorii la pas si cu masina. Atunci v-or constata calitatea deplorabila a lucrarilor. Lumea Doreilor! Cine receptioneaza lucrarile si semneaza sa-i fie rusine!

 2. Cum nu e vina șoferului din moment ce nu a respectat distanța față de autovehiculul din față?
  Și hai sa nu fim naivi! La 50 km/h, după ce și frânezi, nu răstorni masina cu roțile-n sus. Soferașul ce viteaz a avut viteză. Dacă nu avea centura, prin răsturnare pe plafon, și-ar fi rupt gâtul. La propriu.

 3. Comentacii lui pește! Cum adică să consideri că nu e vina șoferului, din moment ce nu a respectat distanța față de cel din față? Și hai să nu fim naivi! La 50 km/h, după ce și frânezi, nu răstorni masina cu roțile-n sus.

 4. Eu cred că se exagerează cu generarea urbană, se merge la extrem, din Triaj până la Muncitoresc între liniile de tramvai este doar asfalt. De ce !? Oare nu trebuia gândită o amenajare modernă a zonei?

 5. Acesta este doar începutul….Posibil multe procese ale primariei,cu firmele de asigurări auto pentru aberațiile de pe Timișoarei…Urmează altele ,pe bulevard,cu bordurile în mijlocul străzii ln stațiile de tramvai

 6. Masinile nu mai sunt o prioritate…ce idiotenie…siguranta este prioritara si cand pui borduri si copaci pe mijlocul.drumului mai ales intr-o zona logistica faci dovada inconstientei….nu mai vorbim de calitate,timp,organizare…suntem cel.mai praf judet din tara..PUNCT!!

 7. „Fac un reminder celor care au trecut pe Calea Timișoarei. Acolo nu s-a circulat niciodată pe două benzi.”

  Ai dreptate, mincinosule! Pe Calea Timișoarei s-a circulat pe 4 (patru) benzi, pricepi diferența?!? 🙄
  Ne spui nouă că nu ai depășit niciodată pe Calea Timișoarei, adică ai trecut numai pe lângă vehicule oprite, nu aflate în mers?
  Dacă ar durea minciuna, ai țipa non-stop stimabile. Să-ți dea Dumnezeu sănătate!

 8. Hai să facem abstracție de prostia sau ticalosia celui de la patrimoniu care spune că oricum erau parcate rable pe cate un sens, deși nu prea erau. Proiectează ei încă o centură ce naiba.
  Este vorba de calitatea asfaltului care se ia pe roți. Deja decopertează și reasfalteaza pe Timișorii.
  Primarul „nostru” ales cu 30% prezentă la vot este mare vizionar. El prevede drumuri cu o bandă pe sens, cu pomișori cimentati care vor prelua gazele iesite din tobele ăstora goale de filtre.
  Ce să…a vizionat mult filmul Distrugatorul cu Stalone si Snipes.
  „Be well. Eu imi iau parandaratul de pe lucrări de mântuială”

 9. Acolo era nevoie de doua benzi cu depozitele din zona,cu magazinul Dedeman unde vin tiruri și descărca mărfuri,apoi multi timișoreni care tranzitează spre munte,chiar era nevoie de doua benzi ,aveam spatiu verde suficient pe dealurile din jur,deci chiar nu sa judecat logic sub nici o forma pentru a simplifica traficul pe o singura banda !!!

 10. Dacă banda I-a era ocupata pana la „formidabilul” proiect actual, este doar vina primăriei și mai ales a o parcagiilor de la Poliția Locală. Dar Reșița a devenit „îngustișoara, stâlpișoara și semaforisoara”… A băgat cineva de seama de semnalizarea rutiera excesiva de pe Calea Timisorii? Dar unde merge mia, merge și suta…

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles