Control al Administraţiei Penitenciarelor în cazul celor două persoane din Centrul Buziaş agresate de angajaţi

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) va efectua un control în cazul celor două persoane din Centrul Educativ Buziaş asupra cărora ar fi fost comise acte de agresiune fizică de către doi angajaţi, pentru verificarea împrejurărilor producerii incidentului şi tragerii la răspundere a celor responsabili.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), conducerea instituţiei a intrat, joi, în posesia înregistrărilor video. Din analiza imaginilor, se poate concluziona că acestea ar putea fi din 24 iulie, ora 15:58 şi surprind două persoane din Centrul Educativ Buziaş asupra cărora ar fi fost comise acte de agresiune fizică de către doi angajaţi, în prezenţa unui grup extins de tineri internaţi. Din primele date, rezultă că incidentul nu a fost raportat Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, conform procedurilor interne în vigoare.

ANP respinge orice comportament ce excede normelor deontologice care guvernează activitatea poliţiştilor de penitenciare, arătând toleranţă zero faţă de orice manifestări care aduc atingere statutului profesional şi normelor legale în vigoare, se mai arată în comunicat.

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat că a depus un denunţ penal în acest caz şi a dispus demiterea conducerii Centrului.

“Am solicitat Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor să dispună interzicerea oricărui contact între cei doi poliţişti care apar în filmare cu custodiaţii; am dispus trimiterea Corpului de control al ministrului la Buziaş. Voi cere, de asemenea, să fie organizate de urgenţă cursuri de specializare pentru personal, dar şi şedinţe de consiliere pentru minori”, a transmis Alina Gorghiu. AGERPRES

Foto: anp.gov.ro

De același autor

Related Articles