Primarul municipiului Caransebeș, Felix Borcean, împreună cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Marius Isac şi cu reprezentanţii Aquacaraş au vizitat în cursul zilei de luni, 1 martie, vechea Uzină de Apă. Nu a fost o vizită de curtoazie, ci pentru a verifica ceea ce au semnalat reprezentanții Poliției Locale și ai Poliției municipiului Caransebeș, și anume că de acolo s-a sustras fier vechi.

Reprezentanții Aquacaraș au declarat însă că acolo se fac lucrări de soluționare a unor probleme mai vechi.

Edilul, Felix Borcean, a declarat că nu vrea să acuze pe cineva, dar a văzut că de acolo lipesc foarte multe componente. De asemenea se pare că de la Uzina de Apă de lângă Zervești au fost dislocate cantități mari de fier. În mod normal, municipiul Caransebeș fiind proprietar al construcțiilor, Aquacaraș neavând decât drept de folosință al acestora, autoritățile locale ar fi trebuit să fie înștiințate că acolo au loc lucrări de modernizare, fără ca acestea să se desfășoare pe furiș.

În cazul în care comisia care va fi constituită va constata că față de inventarul inițial există diferențe, societatea Aquacaraș trebuie să răspundă. Cu atât mai mult cu cât vechea stație de pompare a apei în municipiul Caransebeș constituie o zonă strategică de alimentare care ar fi trebuit, cel mult, să fie conservată, consideră Borcean.