În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului Caraş-Severin, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În total, 92 de efective de poliție, jandarmerie și poliție locală au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe, în restaurante, pe terase și în trafic. Cu această ocazie, au fost verificate 43 de societăți comerciale, persoane fizice autorizate, obiective și locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Au fost legitimate peste 700 de  persoane și au fost verificate 102 mijloace de transport.

Echipele de control au depistat 50 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55 din 2020. De asemenea, au fost aplicate alte 3 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială. În total au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 13.000 de lei.

Aceste acțiuni preventive vor continua pe toată perioada stării de alertă, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, cărora le recomandăm să respecte în continuare măsurile de protecție sanitară și distanțare fizică, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV 2.  

Având în vedere hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, începând de astăzi, 08 octombrie, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele prezente în proximitatea unităților de învățământ, piețe, târguri, stații de autobuz, gări, autogări și alte asemenea spații publice deschise, de pe raza întregului județ.

De asemenea, o altă măsură dispusă de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru diminuarea impactului riscului epidemiologic la nivelul județului se referă la participarea la evenimente religioase, care este permisă doar persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară activitatea.

Totodată, în localitățile unde s-a înregistrat o rată de incidență a cazurilor depășită, a fost restricționat programul de funcționare al restaurantelor și cafenelelor dispuse în interiorul clădirilor, până la ora 22.00, iar operatorilor economici care efectuează activități de jocuri de noroc le este interzisă desfășurarea activității cu publicul între orele 22.00-06.00.

Vă rugăm să respectați toate măsurile dispuse de autorități! Sănătatea și viața sunt cele mai importante! Protejați-vă pe dumneavoastră și pe cei din jur! Mulțumim tuturor celor care înțeleg că sănătatea este prioritară și respectă regulile generale de prevenire a răspândirii Covid -19. Suntem și rămânem la datorie pentru siguranța dumneavoastră și aplicăm legea în litera și spiritul ei.