Continuă reabilitarea surselor de apă din 4 orașe cărășene

Lucrările de construire și reabilitare a surselor de apă și a stațiilor de tratare din Caransebeș, Oțelul Roșu, Moldova Nouă și Băile Herculane au fost deblocate.

Vorbim despre o investiție demarată în 2013, când asocierea de firme Urbicon – Tehnocer – Hydro Carpați a câștigat procedura de licitație publică. Lucrările au fost întârziate repetat de constructori și în final abandonate, motiv pentru a fost deschis un proces la Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României, unde s-a solicitat obligarea antreprenorului la plata sumei de 7,3 milioane de lei, reprezentând penalități de întârziere.

S-a procedat la inventarierea lucrărilor executate și la trecerea în conservare a instalațiilor, precum și la întocmirea documentelor necesare pentru relicitarea lucrărilor neefectuate, rezultând următoarele procente de execuție:

▶️ Stație tratare apă Caransebeș – lucrări executate în proporție de 86,24%;

▶️ Stație nouă de tratare a apei Băile Herculane – 54,84%;

▶️ Front captare, conducte de aducțiune și stație de clorare în Oțelu Roșu – 86,79%;

▶️ Reabilitare front captare, conducte de aducțiune și stație de clorare Moldova Nouă – 86,29%.

La sediul societății AquaCaraș, s-a semnat contractul cu noul antreprenor, Asocierea Terra Dinamic SRL – Aqua Tehnology Design SRL. Acesta preia lucrările în stadiul actual și își asumă să le finalizeze într-un termen de 6 luni de la momentul emiterii ordinului de începere. Valoarea contractului este de 19.739.356,70 lei fără TVA.

Cele mai citite

Related Articles