Conştienţi de riscurile la care se expun, bănăţenii calcă pragul cabinetelor veterinare pentru analiza cărnii de porc sacrificat în gospodării

Bănăţenii sunt conştienţi la ce se expun atunci când consumă carnea de porc neexaminată, fapt pentru care se înghesuie la cabinetele veterinare autorizate să facă analiza trichineloscopică.

Unii dintre ei au precizat pentru Radio Reşiţa:

Să nu ne îmbolnăvim de trichinoză. E o măsură de precauție care ne ajută să nu îmbolnăvim cu familia„.

În fiecare an fac examen trichineloscopic de la revoluție încoace. Înainte nu făceam, dar nu am avut niciodată nicio surpriză„.

Este o măsură foarte bună. Pentru sănătatea sa ce nu face omul? Recomand cetățenilor care taie porcul să facă toți analiza cărnii pentru că e mai sigur să consumi carnea şi preparatele fără grijă„.

Medicii veterinari de liberă practică din Caraş-Severin stau la dispoziţia consumatorilor şi sunt dispuşi să-şi prelungească programul de lucru chiar şi în zilele de sâmbătă şi duminică pentru ca nicio probă de carne să rămână neanalizată.

Directorul DSVSA Caraş-Severin Pavel Borchescu a precizat pentru Radio Reşiţa, că efectuarea examenului trichineloscopic este obligatoriu, porcul sacrificat în gospodărie este doar pentru consumul propriu. Desfacerea produselor de carmangerie către alte persoane este strict interzisă şi se pedepseşte conform legilor în vigoare, a mai subliniat acesta.

Cele mai citite

Related Articles