Aparatura donată recent de clubul LIONS ONIX Reşiţa, secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă reprezintă mai mult decât o gură de oxigen pentru buna funcţionare a acesteia. Şeful secţiei ATI susţine însă că un rol important îl va avea şi Consiliul Judeţean. Forul Judeţean a sprijinit unitatea medicală prin repartizarea unor sume consistente de la buget iar în urma discuţiei purtate zilele trecute cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean, există şi soluţia achiziţionării unor alte aparate medicale de strictă necesitate pentru ATI.

În acest moment, secţia ATI este o prioritate pentru conducerea spitalului şi împreună vom găsi cele mai eficiente soluţii pentru ca actul medical să se desfăşoare la standardele impuse, explică şeful ATI, medicul Adrian Măgureanu.

„Cu siguranță donația făcută  secției ATI reprezintă mai mult decat o gură de oxigen pentru buna funcționare a acesteia, așa cum afirmam și zilele trecute, dar se cuvine a fi amintit și faptul că discuțiile privind dotarea și modernizarea secției au fost demarate încă de anul trecut cu reprezentanții Consiliului Județean, în speță cu vicepreședintele Flavius Nedelcea, fiind reluate chiar în cursul săptămânii trecute în biroul acestuia.

În ultima perioadă de timp, Consiliul Județean Caraș-Severin a sprijinit Spitalul Județean de Urgență din Reșița prin repartizarea unor sume consistente de la buget, iar în urma discuției purtate zilele trecute cu vicepreședintele forului județean, domnul Flavius Nedelcea există și soluția achiziționării unor alte aparate medicale de strictă necesitate pentru performanța secției. Totodată, au fost purtate discuții atât cu reprezentanții administrației județene, cât și cu factorii de decizie  din sfera de management a unității spitalicești, în acest moment secția ATI fiind o prioritate.

Realizarea obiectivelor unei secții este dependentă de modul cum o secție își pune în valoare rolul său în cadrul unui perimetru al unității spitalicești, dar și a dotărilor de care acesata are nevoie.

Presiunea economico-financiară este imensă în toate unitățile spitalicești și implicit a secțiilor de Anestezie și Terapie Intensivă, această secție fiind un sistem socio-tehnic și cultural-organizatoric complex, care răspunde unor nevoi multiple și în parte contradictorii. O secție este necesar a exista și a se dezvolta pentru că deține un loc considerabil în sistemul îngrijirilor de sănătate, dar și pentru faptul că fără această secție întregul mecanism al unității spitalicești ar fi precar, ba chiar unele spețe medicale neputându-se realiza.

Ca medic și șef al secției de Anestezie și Terapie Intensivă conștientizez care sunt mizele și provocările secției și sunt conștient că împreună cu factorii de decizie din Consiliul Județean Caraș-Severin, cu cei din sistemul de management al spitalului și cu partenerii din ONG-uri vom găsi cele mai eficiente soluții pentru ca actul medical să se desfășoare la standardele impuse”, a precizat şeful ATI, Adrian Măgureanu.