Consiliul Județean Caraș-Severin se împrumută pentru reparația a trei drumuri

Mare parte din drumurile judeţene din Caraş-Severin se află într-o stare deplorabilă, iar lucrurile nu se vor schimba prea curând dat fiind că bugetul ajunge doar pentru peticiri. Cu toate acestea, mai multe tronsoane importante din judeţ urmează să fie reabilitate.

Pentru binele cărăşenilor care sunt nevoiţi să circule prin gropi sau denivelări, consilierii judeţeni din Caraş-Severin au lăsat neînţelegerile deoparte şi indiferent de culoarea politică, au votat contractarea unui împrumut în valoare de 40 milioane de lei, cu termen de rambursare de 8 ani.

Suma, la care se vor mai adăuga alte 8 milioane de lei de la buget, va fi folosită pentru reabilitarea a trei drumuri aflate în stare deplorabilă – DJ573 Ciudanovița Colonie – Ciudanovița sat, DJ 573D Răcășdia – Vrăniuț și DJ571A Sichevița – Moldovița.

  • Lucrări de asfaltare DJ573, tronson Ciudanoviţa Colonie – Ciudanoviţa sat, 2 km – valoare investiţie cu TVA inclus: 5,5 milioane de lei
  • Modernizare DJ 573D, Răcăşdia (DN 57) – Vrăniuţ – valoare investiţie cu TVA inclus: 19,44 milioane de lei
  • Modernizare DJ571A, intersecţie DN57 (Gornea) Sicheviţa, Gârnic – intersecţie DJ571 (Moldoviţa) – valoare investiţie cu TVA inclus: 23,2 milioane de lei

În prezent, gradul de îndatorare al Consiliului Județean Caraş-Severin este de 24%, iar potrivit estimărilor se menţine sub pragul de 30%. Forul județean mai are de achitat un credit de 62 de milioane de lei, accesat în 2006 ca linie de finanţare şi scadent în 2028 și un altul de 23,3 milioane de lei, contractat de operatorul judeţean de apă şi canal, S.C. Aquacaraș și scadent în 2031.

De același autor

Related Articles