Consiliul Județean Caraș-Severin a mai ratat trei proiecte europene

Consiliul Județean Caraș-Severin a mai pierdut trei proiecte cu finanțare europeană. Acestea vizau înființarea de case de tip familial și a unor centre de zi în Reșița, Caransebeș și Zăgujeni. Președintele Romeo Dunca spune că vinovați sunt cei de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, care ar fi trebuit să urmărească implementarea acestor investiții. El a declarat că avea îndoieli legate de succesul proiectelor încă de acum câteva luni și a afirmat încă o dată că nu este încântat de conducerea DGASPC.

Interpelată în ședința CJ de consilierul PSD, Ioan Crina, directorul DGASPC, Elena Amzoi spune că proiectele câștigate în urmă cu doi ani, au fost ratate din cauza birocrației și dă vina pe ministerul dezvoltării.

„Proiectul a fost depus la ADR Vest, după care ne-au trimis la ADR Sud pentru avizare. Implementarea o făceau cei de la ADR Vest, dar nici în momentul acesta nu am primit actul adițional de la Autoritatea de Management POR”.

Valoarea fiecărei investiții care primise finanțare era cuprinsă între 800 și un milion de euro. Pentru că nu mai era timpul necesar pentru implementare, consilierii județeni au aprobat astăzi intenția Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin de încetare a contractelor de finanțare.

De același autor

Related Articles