[AUDIO-FOTO] Consilierii judeţeni au hotărât, bani pentru drumurile distruse şi arhitect nou la Consiliul Judeţean Caraş-Severin

Consilierii cărășeni au hotărât, în cadrul ultimei şedinţe din această lună, realocarea din bugetul Consiliului Județean Caraș- Severin, a 350 de mii de lei, Direcției Județene de Drumuri. Inițial, banii erau prevăzuți pentru acoperirea cheltuielilor privind elaborarea unor proiecte la nivelul Direcție de Drumuri. Urmare a deteriorării infrastructurii, şi a mai multor căi rutiere, banii vor fi folosiți pentru înlăturarea efectelor produse de recentele inundații. Cele mai afectat drum este DJ 587, (Păltiniş-Rugi-Ohabiţa-Delineşti) şi podul de la intrarea în comuna Slatina Timiş care este, în prezent, închis circulaţiei. Președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu, explică:

 În prezent, comisii mixte de specialitate sunt trimise în judeţ pentru evaluarea pagubelor. La final, rapoartele vor fi înaintate Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de unde vor fi trimise la Guvern, pentru aprobarea unor sume suplimentare spune, Hurduzeu.

Tot în cadrul şedinţei, a fost anunţat şi noul arhitect şef al judeţului. Ioana Opriș, este noul arhitect șef al județului Caraș – Severin. Este o funcție interimară pe care o ocupă în locul fostului arhitect şef, Victor Naidan, care se confruntă cu probleme în justiție. Silviu Hurduzeu, detaliază:

Naidan Victor

Conform Direcției Naționale Anticorupție, Victor Naidan, în calitatea de director executiv al Consiliului Județean Caraș-Severin, s-ar fi folosit, în anul 2012, de documente false în vederea obținerii pe nedrept de fonduri europene în cadrul unui proiect care prevedea, printre altele, achiziția unui catamaran. Procurorii DNA au constatat că Naidan ar fi depus la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice înscrisuri nereale, unele semnate chiar de el, din care rezulta, scriptic, că proiectul ar fi fost realizat la termenul impus, însă în realitate acesta nu fusese finalizat. Consiliul Județean ar fi primit astfel ilegal fonduri nerambursabile în sumă de 3,4 milioane de lei.

De același autor

Related Articles