marian-apostolMarian Apostol a fost numit în funcţia de director al Casei de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa. Acesta l-a înlocuit pe Horaţiu Vornica, cel care a fost directorul instituţiei timp de 37 de ani şi va rămâne consilier pe probleme de cultură, a spus Marian Apostol. El a declarat că a fost numit în funcţia de director de către Asociaţia Caselor de Cultură a Sindicatelor din România. Casa de Cultură din municipiul de pe Bârzava se află în dificultate financiară, acumulând mari datorii, deoarece se autofinanţează, iar activităţile culturale nu au generat profit. Câteva dintre firmele care ocupă spaţii în clădire au restanţe mari la plata chiriilor. Marian Apostol a declarat că lucrează la un proiect de redresare financiară a Casei de Cultură şi speră într-o colaborare cu Consiliul Judeţean Caraş-Severin. De asemenea se lucrează la proiectul “Reşiţa în 10 dimensiuni”, un eveniment de marcă al culturii oraşului de la poale de Semenic, care urmează să se desfăşoare la jumătatea lunii noiembrie.

Proiectele de viitor ale noului manager, în vederea redresării uneia dintre cele mai vechi instituţii de cultură din oraşul de la poale de Semenic:

noul administrator al Casei de cultură din Reşiţa, Marian Apostol.

La ora actuală, Casa de cultură din municipiul de pe Bârzava funcţionează cu un număr de 5 angajaţi şi are de îndeplinit o sumă de obligaţii atât culturale, faţă de societatea reşiţeană cât şi financiare, la care trebuie să facă faţă în prezent, a mai spus Marian Apostol.