Condiții optime pentru un punct de lucru al ISU, în care au fost salvate peste 1000 de vieți

73

La sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Iancu de Hunedoara„ al judeţului Hunedoara a avut loc marți inaugurarea noului punct în care îşi va desfăşura activitatea echipajul de terapie intensivă ce deserveşte autospeciala tip C1. La eveniment au participat atât conducerea Consiliul Judeţean şi a Instituţiei Prefectului cât şi sefii inspectoratelor de poliţie şi jandarmi, precum şi medicul coordonator UPU Deva.

Încăperile, aflate în incinta clădirii administrative a I.S.U. Hunedoara, au fost renovate şi dotate la standarde înalte de confort cu fonduri alocate de Consiliul Judeţean Hunedoara.
Echipajul de terapie intensivă, mutat astăzi în casă nouă, este alcătuit dintr-un medic, specializat în medicina de urgenţă, un asistent şi doi paramedici. Echipa intervine cu o autospecială, operaţionalizată în anul 2015, care este considerată o secţie de terapie intensivă mobilă fiind dotată cu aparatură şi materiale sanitare care permit acţiuni medicale complexe şi menţinerea în viaţă a unor pacienţi grav traumatizaţi.

Modulul de terapie intensivă a interveniţ de la operaţionalizare, la 1019 cazuri şi a salvat aproape 1000 de oameni.

sursa foto: ISU Hunedoara