Concurenţă acerbă pentru obţinerea unui un loc în cadrul UMF Timişoara

Concurenţă acerbă pentru obţinerea unui un loc în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Victor Babeş din Timişoara. La concursul de admitere s-au înscris peste 2 candidaţi pe un loc, ne-a transmis astăzi prorectorul pentru Studii Postuniversitare şi Rezidenţiat din cadrul UMF Timişoara, profesorul Andrei Motoc. La medicină generală 15 absolvenţi de clasa a 12-a au obţinut media 10.

Peste doi pe loc, atât la medicină, cât și la medicină dentară. Și faptul că am putut să beneficiem de candidați buni ne face să avem încredere în viitor. Notele au fost relativ bune. Au existat și câțiva candidați cu 10 la medicină, dacă vorbim, ultima medie la buget a fost 8.50, iar la taxă aproape 8. Suntem bucuroși că avem într-adevăr candidați bine pregătiți, iar dacă e să vorbim de număr, pot spune că la medicină au fost în total 336 de locuri alocate la buget, 95 locuri cu taxă. În ceea ce privește medicina dentară, 52 de locuri la buget și 60 de locuri cu taxă, dar în ceea ce privește farmacia, acolo vă spun că au fost 46 de locuri bugetate, iar la taxă 20″.

Comisia centrală de admitere analizează astăzi contestaţiile depuse de candidaţii nemulţumiţi care au susţinut examenul de admitere la Medicină Generală, Stomatologie şi Farmacie.

Candidații declarați admiși pe locurile bugetate/cu taxă au obligația confirmării locului obținut prin concurs în prima etapă de confirmare, în perioada 25 iulie 2023, începând cu ora 9.00 – 26 iulie 2023, până la ora 14.00, sub sancțiunea pierderii locului obținut în caz de neîndeplinire a acestei obligații.

Candidații cu media peste 5 (cinci), declarați inițial ,,respinși” (în așteptare), care au glisat automat, prin aplicația informatică de admitere, în ordinea opțiunilor exprimate și a mediilor de admitere obținute, pe locurile rămase neocupate, au obligația confirmării locului obținut în a doua etapă de confirmare, în termen de două zile lucrătoare, în perioada  27 iulie 2023 – 17 august 2023, între orele 09.00 – 14.00, sub sancțiunea pierderii locului obținut în caz de neîndeplinire a acestei obligații.

Candidații sunt sfătuiți să își verifice zilnic contul de candidat și e-mail-ul!

Sursa foto: facebook UMF

De același autor

Related Articles