Concerte, sport, lumânări şi lampioane de Ora Pământului

lampioane3
Ora Pământului a fost organizată pentru prima dată în Sydney, pe 31 martie 2007, fiind brand înregistrat de organizaţia World Wide Fund for Nature la nivel global. Peste 2.2 milioane de oameni şi 2.000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră în acea seară, ca semn al conştientizării problemei schimbărilor climatice. Implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut în doar câţiva ani, ca Earth Hour să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie. La ediţia 2014, peste 7.000 de oraşe din peste 162 de ţări au stins lumina de Earth Hour.
Earth Hour se stinge de fiecare dată în ultima sâmbătă din luna martie, care este foarte aproape de echinocţiu, astfel încât toate oraşele au parte de întuneric în intervalul 20.30 – 21.30.

Timişoara, capitală Earth Hour 2013
Municipalitatea împreună cu Casa de Cultură organizează în Piaţa Victoriei, începând cu ora 19.00, concerte cu Pragu’ de Sus şi Trupa Box Office. Între 20:30-21:30 va fi stins iluminatul public şi arhitectural în Piaţa Victoriei, clădirea Primăriei Municipiului Timişoara, la Catedrala Mitropolitană şi în Parcul Central. În acest timp, dacă vor fi condiţii meteorologice favorabile, vor avea loc observaţii astronomice cu Astroclubul Antares. Printre corpurile cereşti care se pot observa în data de 28 martie, cele mai importante sunt Luna, planeta Jupiter, câteva roiuri de stele şi constelaţii. Totodată va avea loc şi un spectacol cu foc intitulat „Trei” susţinut de artistul de stradă Raluca Ilaş și organizat cu sprijinul Casei de Cultură a Studenţilor din Timişoara.

Hunedoara
În Municipiul Hunedoara se vor stinge luminile pe arterele principale între orele 20:30-21:30. În acest interval orar, în faţa Casei de Cultură un grup de tineri voluntari şi cetăţeni ai oraşului vor scrie cu ajutorul lumânărilor, numele municipiului Hunedoara.

Călan
Primăria va opri iluminatul stradal şi pe cel din instituţiile subordonate, iar pe Stadionul VICTORIA Călan, Asociaţia CĂLAN 1387 împreună cu Asociaţia Clubul Sportiv VICTORIA Călan vor încerca să ”monteze” o inimă din lumânări şi vor lansa vreo 200 de lampioane zburătoare. Juniorii de la secţia de fotbal şi membrii abonaţi de la Fitness Club vor participa la un cros. De asemenea, în 21 martie asociaţia a plantat pomişori pentru copiii nou-născuţi din comunitate.

De același autor

Related Articles