Garda de mediu şi APM Caraş-Severin monitorizează vagoanele deraiate. Nu există pericol de poluare

motorina

Circulaţia feroviară pe secţia Băile Herculane – Caransebeş este în continuare blocată. Drept urmare, mai multe trenuri din vestul ţării circulă pe rute ocolitoare, iar în unele cazuri se realizează transbordarea pasagerilor cu mijloace auto. Măsura se va menţine până miercuri, 9 septembrie când se preconizează finalizarea lucrărilor de refacere a infrastructurii avariate. Problemele au apărut din cauza deraierii unor vagoane de marfă între staţiile CFR Vălişoara şi Valea Timişului. Garda Naţională de Mediu Caraş-Severin urmăreşte situaţia produsă prin scurgerea produselor petroliere şi va face evaluările necesare până la sfârşitul săptămânii viitoare.

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu Caraş-Severin urmăresc incidentul feroviar produs duminică seara pe secţia Băile Herculane – Caransebeş, în urma căruia câteva dintre vagoanele-cisternă ale unui tren de marfă care transporta 200 de tone de produse petroliere între Brazi şi Timişoara au deraiat şi din patru dintre acestea au avut loc scurgeri de produse petroliere. Ieri a fost stopată scurgerea de motorină şi s-a început transvardarea produselor petroliere în cisterne auto, ne-a declarat Elena Furdi, comisar în cadrul Gărzii Naţionale de Mediu Caraş-Severin. Până la sfârşitul săptămânii viitoare, operatorul, Grupul Feroviar Român va trebui să realizeze un amplu raport de evaluare a daunelor produse asupra mediului şi va propune un plan de măsuri pentru refacerea zonelor afectate de scurgerile de combustibil petrolier. În urma prezentării acestuia Garda Naţională de Mediu Caraş-Severin va efectua o o evaluare a daunelor produse şi va impune sancţiunile în acest caz, a mai spus Elena Furdi.

Vă reamintim că, traficul feroviar în zona Valea Timişului din judeţul Caraş-Severin este blocat de mai bine de 48 de ore, iar mai multe trenuri au fost deviate sau anulate. (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles