Colonie Literară, Colonie de Arte Platice, Memorial „Dimitrie Ardelean” – Vârşeţ 2022

Un amplu eveniment cultural-artistic va avea loc în acest final de săptămână la Vârşeţ, în organizarea Societăţii de Limba Română din Voivodina. Vineri, 20 mai, va avea loc sosirea oaspeților la ,,Casa Butoarcă”.

La ora 12.00, va avea loc vernisajul expoziției de lucrări realizate de elevi de liceu în cadrul LA ATELIERULUI DE ARTE PLASTICE al „MEMORIALULUI DIMITRIE ARDELEAN”. Prezintă dr. Daniela Barbulov Popov, preşedinta Departamentului S.L.R. pentru Artele Plastice și Design.

Tot la 12.00, în Sala festivă a sediului S.L.R. din ,,Casa Butoarcă”, va avea loc un Colocviu științific Internațional consacrat sărbătoririi a 60 de ani de activitate neîntreruptă a Societății de Limba Română din Voivodina și marcării a 100 de ani de la nașterea regretatului prof. dr. Radu Flora, fondatorul prestigioasei asociații cultural-științifice care este considerată Academia de Științe și Arte a Românilor din Serbia.

La ora 13.00 va avea loc Inaugurarea festivă a ediției a 49-a a Taberei de Creație a Scriitorilor Români din Serbia supranumită ,,COLONIA LITERARĂ” și a Taberei Internaționale ,,COLONIA DE ARTE PLASTICE”.

Totodată, va avea loc Inaugurarea Salonului Internațional de Carte, lansări de publicații și cărți a editorilor din Serbia și România la care participă creatori literari, pictori, dar și soliști vocali și instrumentiști din Coștei și Timișoara.

La ora 15.00, oaspeții și participanții la ,,Colonia Literară” și ,,Colonia de Arte Plastice” se deplasează la locul de vilegiatură de pe Dealul Vârșețului – Obiectivul ,,CRVENI KRST” (,,CRUCEA ROȘIE”), unde va avea loc o Masă rotundă. 

Participanții la ,,COLONIA DE ARTE PLASTICE”, își vor continua activitatea prin a crea în natură. În Sala festivă a Obiectivului ,,CRVENI KRST” de pe Dealul Vârșețului va avea loc o SERATĂ LITERAR-MUZICALĂ INTERNAȚIONALĂ cu program bogat, muzică, poezie, lansări de carte.

Sâmbătă, 21 mai, de la ora 11.30 – Vernisajul Expoziției de Pictură și Târgul Internațional de Carte Românească.

La ora 12.00 în Sala festivă a Obiectivul ,,CRVENI KRST” de pe Dealul Vârșețului -Prezentarea activităților editoriale a Casei de Presă ,,LIBERTATEA”, a Editurii Institutului de Cultură al Românilor din Voivodina, Editurii  S.L.A. ,,TIBISCUS”, Editura S.L.R., Editura Școlii Superioare pentru Educatoare – lansări de carte, critică literară, recital, momente literar-muzicale…

17,00 DECERNAREA ,,PREMIILOR ANULUI EDITORIAL 2021” și DECERNAREA PREMIILOR PENTRU PICTORI.

18.00 – 20.00 – SERATĂ LITERARĂ 

Cele trei manifestări cultural-științifice cu caracter internațional vor avea loc sub înaltele auspicii ale Consiliului Executiv al Voivodinei, respectiv organizarea acestora este subfinanțată de Secretariatul Provincial pentru cultură, informarea publică și relațiile cu comunitățile confesionale, fiind sprijinită financiar și de Consiliul Național al Minorității Naționale Române din Serbia, ne-a transmis într-un comunicat preşedintele Societăţii de Limba Română din Voivodina, Lucian Marina.

De același autor

Related Articles