Coliziune cu cinci victime între Reșița și Lupac

Un grav accident rutier a avut loc astăzi pe DJ 581, care leagă Reșița de Lupac. Din cauza unei depășiri neregulamentare, două autoturisme s-au ciocnit, iar patru persoane au fost rănite și transportate la spital. Printre victime nu sunt minori, a declarat șeful Serviciului rutier din Caraș-Severin, subcomisar Stelian Cornea. În zonă s-a deplasat inclusiv elicopterul Smurd, pompierii din Reșița cu o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă și o ambulanță SMURD. La intervenție s-au deplasat și două echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean.

“În accident au fost implicate cinci victime, dintre care două încarcerate, câte una în fiecare mașină. Victimele încarcerate, ambele de sex masculin, au fost extrase dintre fiarele contorsionate ale mașinilor în stare de conștientă. Toate cele cinci victime au primit îngrijiri medicale la fața locului, ulterior trei dintre acestea au fost transportate la UPU Reșița, două de către echipajul SAJ și una de către echipajul SMURD. Cea de-a patra victimă, a fost preluată de către elicopterul SMURD, pentru a fi transportată la Timișoara. A cincea victimă nu a necesitat transportul la spital”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Semenic, Izabela Ciocoi.

“Din primele cercetări s-a stabilit că în timp ce un tânăr de 23 de ani conducea un autoturism din direcția Reșița către Lupac ar fi intrat în coliziune frontală cu un autoturism care circula din direcția opusă, condus de un bărbat de 74 de ani, în urma coliziunii ambele autoturisme fiind proiectate în afara părții carosabile. Din accident a rezultat rănirea celor doi conducători auto și a altor doi pasageri, de 37 și 61 de ani, toți patru fiind transportați la spital pentru îngrijiri și investigații medicale. Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest stabilindu-se că nu se aflau sub influența băuturilor alcoolice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției, Alina Boeru.

De același autor

Related Articles