Coduri galben și portocaliu de ploi, grindină și vijelii în aproape toată țara, până duminică dimineaţă

Vremea intră într-un proces de răcire, care va cuprinde treptat toate regiunile ţării. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis coduri galbene şi portocalii de ploi, vijelii şi grindină, valabile până duminică dimineaţă.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un cod galben de ploi, vijelii şi grindină, valabil din această seară, de la ora 23.00 şi până duminică, la ora 6.00 . Vântul va sufla cu viteze de 45…60 km/h, iar în zona montană înaltă de peste 100…110 km/h. Avertizarea vizează printre altele judeţele Caraş-Severin, Timiş şi Arad.

 În intervalul menționat va ploua în toate regiunile, iar cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă în regiunile vestice, sâmbătă în nord-vest, centru, sud și la munte, iar seara și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în jumătatea de est a țării. Se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Vântul se va intensifica treptat în toată țara, cu viteze la rafală în general de 45…60 km/h, iar în zona montană înaltă de peste 100…110 km/h. În Moldova, Muntenia și Dobrogea, începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, vor fi rafale de 60…80 km/h.

Totodată mâine dimineaţă la ora 9.00 va intra în vigoare un cod portocaliu de ploi abundente, valabil şi pentru judeţul Caraş-Severin. Cantităţile de apă vor depăşi 50…60 l/mp şi izolat 70…90 l/mp.

În zona de munte, precum și în Maramureș, Transilvania și local în Oltenia, Muntenia și Moldova, va ploua abundent și vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice). Cantitățile de apă vor depăși 50…60 l/mp și izolat 70…90 l/mp.

De același autor

Related Articles