Râul Bega, sectorul îndiguit dintre staţiile hidrometrice Balinţ şi Chizătău se află până la ora 18.00 sub cod roşu de inundaţii.

Potrivit Administraţiei Bazinale de Apă Banat au avut loc noi creşteri de debite, din cauza precipitaţiilor abundente. S-au înregistrat cantităţi de apă de 25 l/mp, iar pe arii restrânse de până la 40 de l/mp.

Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) vă informează că pe râul Bega, sector S.H. Balinț-amonte S.H. Chizătău, a fost instituit codul roşu de inundaţii, prognozat de INHGA, până azi, 6 iunie, la ora 18.00.

La ora 10.00, a fost atins codul roşu de inundaţii, la stația hidrometrică Ghizela, curs de apă Chizdia, afluent al râului Bega.

Pe râul Bega,  au avut loc noi creșteri de debite, datorită precipitațiilor abundente în bazinul superior și inferior al râului Bega, care s-au suprapus peste cele anterioare, cu cantități estimate de radar de 25 l/mp, iar pe arii restrânse de până la 40 de l/mp. În acest moment, la s.h.  Balinț avem cota de 648 cm, adică FII+ 98, aflată în staționare.

Având în vedere nivelul ridicat al râului Bega, scurgerea afluenților este mult îngreunată. Din cauza precipitațiilor de mare intensitate sunt zone în care apa rezultată din ploaie băltește. Inundațiile din comuna Balinț se datoreaza scurgerii lente a apei de pe versanți.

Formația Coștei (din cadrul Sistemului Hidrotehnic Lugoj) și responsabilii de sectoare de apărare vizate de codul hidrologic sunt pe teren și monitorizează situația. Formațiile de intervenție cu utilajele din dotare sunt pregătite să intervină atunci când situația o va impune.