Cod portocaliu de ploi, grindină şi vijelii valabil în aproape toată ţara. În Caraş-Severin, pompierii militari intervin în mai multe locaţii

Agenţia Naţională de Meteorologie anunţă un nou cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată

În după-amiaza zilei de sâmbătă (20 iunie) și în cursul nopții de sâmbătă spre duminică (20/21 iunie), în Moldova, Maramureș, Transilvania, Dobrogea, local în Muntenia și în nordul Crișanei, precum și în zonele montane, vor fi intervale de timp cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi și vijelii, descărcări electrice și grindină.

Codul galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabil pentru întreaga ţară, a fost prelungit până marţi la ora 10.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării și în prima jumătate a săptămânii viitoare.

În contextul actual, pompierii militari au fost solicitaţi şi astăzi să intervină în mai multe locaţii.

La aceasta ora, in judetul Caras-Severin pompierii militari intervin in 4 localitati: in Remetea Poganici la 3 gospodarii cu 3 motopompe, in Caransebes la 4 beciuri din cate un imobil de pe str. Teius, Calea Severinului, Morilor si Zlagnei, in Dezesti se intervine cu o motopompa pentru evacuarea apei dintr-o gradina, iar in Otelu Rosu se intervine cu 3 motopompe pentru evacuare apei la imobile din zona strandului,” ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Banat, Magdalena Tocmelea.

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles