Cod galben de inundaţii în sud-vestul ţării

Institutul Naţional de Hidrologie si Gospodărire a Apelor  a emis o atenţionare cod galben de inundatii pe râuri mici din judetele Caras Severin, Timiş Mehedinti, Dolj, Gorj, Olt, Sibiu, Vâlcea si Argeş, valabilă pâna duminică la ora 12:00.

Potrivit hidrologilor, în intervalul 25.06.2022, ora 16:00 – 26.06.2022, ora 12:00, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice: Bârzava – bazin amonte S.H. Moniom si afluentii aferenti sectorului aval S.H. Moniom – amonte S.H. Gataia, Caras – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior, Nera – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Caras Severin si Timis), Desnatui – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Mehedinti si Dolj), Jiu – afluentii aferenti sectorului aval S.H. Sadu – amonte S.H. Rovinari, Gilort – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior, Motru – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Gorj, Mehedinti si Dolj), Olt – afluentii aferenti sectorului aval confluenta cu râul Cibin (judetele Sibiu, Vâlcea, Gorj, Argeş Olt si Dolj). cu posibile depasiri ale cotelor de atentie.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atenţionare meteo cod galben de instabilitate atmosferica accentuată pentru nouă judete din sud-vestul tarii, care a intrat în vigoare sâmbătă la ora 15:00. Judetele vizate sunt: Arad, Mehedinti, Caras Severin, Olţ Dolj, Timiş Gorj, Vâlcea si Hunedoara.

Potrivit ANM, în intervalul 25 iunie, ora 15:00 – 26 iunie, ora 3:00, în Banat, sudul Crisanei, apoi în Oltenia, instabilitatea atmosferica se va accentua si se va manifesta prin perioade cu intensificari ale vântului si vijelii (viteze la rafala de peste 55 – 75 km/h), descarcari electrice, averse torentiale si izolat grindina.

Cele mai citite

Related Articles