Atenție: cod galben de instabilitate atmosferică

30 de judeţe din Banat, Crişana, Oltenia, Maramureş, Transilvania, nord-vestul Moldovei şi vestul Munteniei sunţ până mâine dimineaţă la ora 3.00, sub avertizare “COD GALBEN” de instabilitate atmosferică accentuată şi precipitații abundente.

Peste 2.800 de pompieri, cu 470 de mijloace tehnice, sunt pregătiţi să intervină în caz de nevoie.

Vremea nefavorabilă a creat probleme încă de ieri, în Bucureşti şi în Judeţul Ilfov, unde zeci de copaci au fost smulşi de vântul puternic, avariind numeroase autoturisme.

În Judeţul Buzău, precipitaţiile abundente au distruş în localitatea Lopătari, mai multe anexe gospodăreşti şi adăposturi pentru animale, iar creşterea debitului pe cursul râului Slănic a dus la colapsul unui pod rutier pentru tonaj mic şi mijlociu şi avarierea gravă a tuturor trecerilor pe tuburi de beton şi a unei punţi pietonale care face legătura cu localităţile Vârteju şi Chirani.

Pe marginea Drumului Judeţean 203 K, în zona Săreni, s-au format gropi adânci de peste 2 metri, existând riscul ca o parte din carosabil să se surpe, iar pe tronsonul dinspre Plaiu Nucului, şanţurile de scurgere a apei de pe marginea drumului au fost complet colmatate cu aluviuni.

Şi în Prahova au fost probleme. O stradă din Sinaia a fost parţial acoperită cu apă, două maşini au fost blocate, iar două gospodării şi mai multe beciuri au fost inundate, notează Agerpres.

De același autor

Related Articles